Da!

joi, aprilie 29, 2010

O propunere.

Cautand pe effie.ro formularul de inscriere am vazut din greseala “key visual-ul” competitiei, ales de comitetul de organizare al lui Effie 2010.



Parca niciodata nu s-au strans mai multe dude intr-un singur poster. Un joc de cuvinte ridicolutz – si, evident, in engleza, cum ii sade bine romanului - ilustrat intr-o maniera din care unii zic ca rezulta ca, la Effie, eficienta iese intotdeauna pe locul III.

E exact genul de lucru care ne ajuta sa vedem la ce e bun un director de creatie – avand in vedere ca in randul oamenilor care au ales aceasta rezolvare ‘creativa’ nu se numara niciun asemenea specimen.

Pentru ca nu credem ca UAPR sau IAA mai poate fi vreodata convins ca la Effie se judeca nu doar strategii inteligente ci si creatie “functionala” (deci nu cred ca in deceniul viitor va mai fi co-optat in comitet vreun CD) avem o propunere care sa evite pe viitor “KV”-uri cum e cel de anul acesta.

Propunem deci ca vizualul festivalului sa cada in fiecare an in sarcina agentiei care ia Grand Effie-ul. Nitica responsabilizare si profesionism credem noi ca nu strica nimanui. Nici macar lui Effie. Pentru ca nu e prea eficient sa cheltuie 4000 de lei ca sa faca rost de un asa poster de la niste free-lanceri, cand il poate face gratis cu cineva la fel de ‘eager’ dar care se pricepe.

6 comentarii:

Aaron Balazs spunea...

cred ca nici macar un freelancer care se respecta nu si-ar asuma aceasta "lucrare", de altfel sustin propunerea voastra :)

Anonim spunea...

Am inscris si eu cateva idei in concurs. Nu mizam pe cartea castigatoare, dar speram totusi ca ideea aleasa imi va starni invidia si nu doar mirarea. :)

Dar am cam ramas in ceata. Ma intreb daca cosntruirea vizualului in jurul logo-ului Effie e chiar atat de importanta pentru juriu. Nu pot trage o concluzie pentru ca nu au fost publicate niciunde toate ideile inscrise. Asa ca ceva feedback mi-ar fi foarte de folos:
http://paulaionescu.wordpress.com/2010/04/01/tripleti-pentru-effie/

Anonim spunea...

Paula imi plac ideile tale.

Cel mai mult imi place ultima ideea.
Nu mai pune la suflet si multa bafta mai departe.

Cara.

serban alexandrescu spunea...

@ aaron

nu unul, ci 3 freelanceri isi asuma lucrarea. vezi pe effie.ro

claudiu dobrita spunea...

Eu n-am vazut niciodata un poster de Effie de pe la noi care sa para c-a fost facut de cineva care se pricepe sau care a inteles ce e cu festivalul asta.
In fiecare an niste baieti - bine, sau fete - care fac logoul mai mare spre deliciul clientului.

serban alexandrescu spunea...

in comitetul de organizare din care am facut si eu parte la un moment dat (acum vreo 3-4 editii) nici nu s-au uitat in dintii mei cand s-a ales ideea castigatoare.

a fost ca la focus grup (scuzati ideea fixa) unul se agita mai tare si ii decide si pe ceilalti. ce-i drept, mai apoi mi-au cerut sa incerc sa dau sfaturi "castigatorilor", astfel incat 'castigatoarea' sa arate ceva mai bine. n-am putut, pentru ca vorba aia, shit in, shit out.