Da!

vineri, februarie 12, 2010

Probabil 4 recorduri mondiale absolute.

In ultimul numar al lui Red Bulletin (o revista editata de Red Bull care incearca - si in ultima vreme izbuteste din ce in ce mai bine – sa inceteze a fi o revista “de companie”) gasiti un interviu de 10 pagini cu Felix Baumgartner, de profesie “atlet” Red Bull. Foarte, foarte bine interviul.



Omul urmeaza sa faca urmatoarele lucruri, in cadrul proiectului Red Bull Stratos: se suie intr-un balon, urca cu el, dupa care sare cu parasuta dintr-insul. Atata doar ca in cursul acestei mici excursii ar trebui, cu niste noroc, sa se doboare 4 recorduri mondiale – cel de altitudine pentru un balon cu echipaj uman, cel de altitudine pentru salt cu parasuta, cel de durata in cadere libera si cel de viteza in cadere libera.

Asa, ca idée, se estimeaza ca dl. Baumgartner ar trebui sa atinga peste 1300km/h cazand liber catre casa. Asta da “brand activation”. Se poate muri din asta? Da, cam la orice pas al “desfasuratorului”, dar se pare ca advertiserul e impacat cu situatia; totusi cam orice om implicat in proiect a fost cosmonaut sau este inca sau a lucrat in diverse programe spatiale – pentru ca atletul nostru sare de atat de sus incat putem spune ca sare cam din cosmos.

PS: si daca puneti mana pe revista (drop by pe la noi sau pe la RedBull) si aveti web-cam intrati cu ea pe en.redbulletin.com/print2.0 – sunt 6 feature-uri digitally enhanced din revista.

Niciun comentariu: