Da!

joi, septembrie 24, 2009

Stop. Plus mii de multumiri.

(sau macar cateva zeci)

Nici nu banuiam ce “following” avem – strigatul nostru de pe blog vis a vis de postul de junior account manager ne-a varsat in poala o remorca plina cu varf de CV-uri. Oau. Nu ne asteptam sa fie atatea. Si sunt atat de multe incat nici nu le mai putem “procesa” pe toate, asa ca am pus un stop ieri seara la ora 18.00. Deci, in caz ca “aveati de gand sa”, ne pare rau dar acum e “past deadline”. Scuze, insa cu ocazia asta – nu ca am fi vrut, - am masurat si viteza de reactie.



Treaba a mers dupa cum urmeaza – din maldarul de CV-uri am ales 24 care promiteau intr-un fel sau altul. Am intentionat sa chemam 6 dintre expeditori pentru interviuri, insa pana la urma am vazut & vom vedea la fata nu mai putin de 12 aspiranti. The dirty dozen va fi apoi evaluata si din ei vor intra la partea a doua a interviurilor maximum 6 indivizi. Asta vis a vis de transparenta procesului.

Evident, daca pana acum nu ati primit un telefon de la Serban, cu care se executa primul “speed-dating”, inseamna ca nu sunteti in “duzina”. Fiind o cautare de juniori, tot felul de criterii subiective, cretine si neserioase intervin in proces, asa ca ne cerem de pe acum mii de scuze pentru faptul ca probabil déjà am scapat printre degete viitori oameni care ne vor umili pe la pitch-urile care se vor organiza in 2012.

Dar exista viata si dupa moarte – toate cele 24 de CV-uri “promitatoare” raman in baza noastra de “hasher” si sunt sanse mari sa plonjam direct in ele, cand vom cauta in viitor ceva similar.

Oricum, le multumim foarte, foarte mult tuturor celor care si-au luat inima in dinti sa ridice mana – fie doar si digital – cand Head a avut nevoie de ajutor.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ce urasc anunturile de genul asta.
Era frumos ca fiecare persoana respinsa sa primeasca pe mail ceva de genul - Va multumim pentru interesul....

Nu am aplicat.
Andra.

managementul crizat spunea...

andra, cat imi place mie tara asta - e singura in care zici "multumesc" cuiva si iti iei o flegma pe geaca pentru chestia asta.

nu, nu eram ironici cand am multumit, erau multumiri "pe bune". oricat de surprinzator ar parea.

cat despre feedback, sincer, am primit atat de multe cv-uri incat nu putem fizic sa si muncim sa le si raspundem tuturor altfel decat extrem de super-laconic.

deja cred ca suntem peste media pe tara pentru ca le vom raspunde cu certitudine, unprompted, tuturor celor intervievati, fie ca 'da', fie ca 'ba'. stii si tu cum e de obicei: fie "pauza", fie "don't call us, we'll call you."

Anonim spunea...

Va pot ajuta eu ! Cred ca as gasi o metoda creativa, pentru a trimite intr-un timp cat mai scurt o veste pentru fiecare.

Andra. :)

gabitza86 spunea...

M-am numarat printre persoanele care au primit un feedback si pot spune ca este a doua oara in viata mea cand se intampla asa ceva dupa ce am aplicat pt un job. Companiile de HR ar tb sa ia exemplu ;)

Anonim spunea...

poza in sutien era un must?

Anonim spunea...

It ain't "ferpect" dear! Ca urasti anunturile de gen nu te pune nimeni sa le dai curs si nope, you're not special nici ca n-ai facut-o! Suntem prea multi, toti genii..
Te cam mulezi dupa principiul printului de la The Economist: "I never read The Economist, Management Trainee, aged 42". "I don't have a job, I don't try, I just observe, Andra". Tot ce ai de facut este ce avem extrem de multi de facut adica keep trying..ca ne plangem de una alta nu rezolva cu nimic situatia.
Ina

Anonim spunea...

Candva, demult, imi doream sa devin copywriter. "Stop. Plus mii de multumiri." a trezit in sufletul meu amintiri. Stiu cat de important este pentru cineva care asteapta un raspuns, sa si primeasca unul, indiferent care este acela.

Andra.