Da!

vineri, aprilie 20, 2007

Filiala din Istanbul raporteaza

Treaba prin Constantinopole nu-i prea rea. Ajunsi la Facultatea de Comunicare nu mica ne fu mirarea vazand ca nepotii osmanlailor nu servesc decat Mac-uri la scoala. Omul si scula. In plus, si la ei in facultate se organizeaza Red Bull Gravity Challenge.
Cand se plictisesc, paf, afara pe perne, la relache. Beutura, huzur, “o cadana si-o café”. Peluza “universitesi”-ului proaspat tunsa. Ce sa zic, are de ce sa te cuprinda un oarecare complex de inferioritate. Desi noi cica suntem europeni iar ei inca nu. Si nici nu cred ca o sa ii lase prea curand sa fie.







Acesti ne-europeni cu mustata mai au un foarte bun obicei – nu pun mesh-uri unde li se scoala, ci numai unde pot, adica exclusiv pe cladiri in renovare sau in constructie.


Asta e un fel de billboard pentru Turkcell (care are o campanie cu copchii imbracati in costumase galbene cu antenutze in cap) care imbraca integral o cladire in renovare. Mai au si billboarduri “3D” pe bune, nu doar specialitati pentru sectiunea “outdoor neconventional” a festivalurilor.


In Romania, cola produsa local se cheama American Cola. In Turcia se cheama Cola Turka. Nu, nu vreau sa insinuez nimic. Si parca si Festivalul Lalelelor e mai mare in Istanbul fata de Pitesti. (de altfel, “lalele” vine din turca). La orice colt de cotitura hap, o scena si amplificare si lumini. Separat de lalele, orchestra politiei. Urias succes de public.




SinBoy-ii lor locali sunt cuprinsi de un fervent patriotism si “pifteaza” steaguri nerugati de primarie. Ultima data cand am vazut un romanache dezinteresat, inarmat cu o pensula si 3 bidoane pline cu culori primare, ne bateam cu ungurii la Targu Mures. Anul era ’90 – Doamne, cat de prosti eram.


Alminteri, am remarcat mielul aglomerat de bashuzuci (cu ardei iuti on top) si doua stralucite exemple de “gandire laterala” din muzeul lor militar: pusca care te rezolva cand esti incercuit de oameni care iti vor raul & pusca magnetica cu benzina – no shit!




(Gologan mi-a spus ca si noi avem Muzeul Leonida, plin de inventii naroade, dar unde se pare ca nu calca nimeni cu lunile. Hai Saatchi, stiu ca poti, ganditi-va ca vin festivalurile – pana cand sa ia numai Antipa?)

Un comentariu:

Anonim spunea...

ati facut excursie cu clasa la istanbul?