Da!

luni, octombrie 25, 2010

Inca doua CV-uri sosite pe adresa redactiei



Sau poate ca era mai bine cu titlul: "CV-ul, incotro?". Sau "Noi tendinte in curriculum vitae"? E nou pe la noi sa primim altceva care nu se downloadeaza de transfer. Sau care nu e un minisite cu multe necontractate, care afli ca sunt necontractate cand te intalnesti cu respectivul si-l intrebi unde a aparut asta, ca e foarte tare.
Pantoful (pantoful Cenusaresei e conceptul) e de la un client service care vrea copy. Manechinul e la cineva care vine din digital si vrea digital. De retinut ca la cate CV-uri ne vin pe email, respectivii si-au dat mai multe sanse din start pentru un telefon din partea noastra. Din pacate, un refuz la pantof. Ca e numar mic si nu e NIKE. Si o intrevedere de "salut - salut" pentru sarcofag. Ca parea pertinent CD-ul cu portofoliul respectivului.
Insa n-o luati drept o recomandare de "asa, da". Un post pe blog, un telefon, astea s-ar putea intampla ceva mai repede. Dar baza e tot un folder botezat cu "work". Sau cu "what works best", daca vreti sa ne cantati usor in struna.

9 comentarii:

okayo spunea...

Am o nedumerire legat de cv-ul cu manechinul. Cam cate astfel de cv-uri poate respectivul sa trimita... in cazul in care nu are depozit de manechine :-))?

se desparte chelu de dana spunea...

pai sa inteleg ca va place, desi in cartea aia de o da serbani la creativi spre legtura - 'hei uipal stringe-o p-asta' se incadreaza astfel de cv-uri la ASA NU

Okayo spunea...

si eu care vroiam sa trimit un camion de pitici de gradina (dadeau bine cu florile de afara) :-))

dobrita spunea...

Perechea pantofului e la mine. Peopun s-o transam pe don'soara si s-o impartim. Sau doar s-o transam.

managementul crizat spunea...

@okayo

pai ideea ar fi nu sa facai carpet-bombing prin oras, la toata lumea, ci doar la cei la care chiar ai vrea sa lucrezi; pe vremea mea, asa se facea.
(nu, nu ne trimite pitici, mai avem inca din cei de la HVB)

serban alexandrescu spunea...

dom' Dobrita, am fost plecat si abia acum am vazut pantoful Cerentolitei. lasa-ma sa il miros maine si am sa te las sa stii daca trebuie s-o transam solomoneshte sau e toata a ta.

serban

PS: cat despre "hey whipple", da, asa e, daca vremurile sunt normale, e exces de zel, calificat.
dar vremurile sunt cam anormale si cand vad cat de mamaligi sunt oamenii care asteapta sa le cada un job in brate in timp ce ei stau acasa & pe facebook, mai ca mi se face dor de 'excesivii' pe care ma pisam superior mai deunazi.

radu radulescu spunea...

ziceti merci ca n-ati gasit un "handel" la usa sau ca n-ati primit vreun plic cu bomba (pe care sa scrie - daca nu ma angajati si nu-mi dati 2000 de euro pe luna, veti face adetaizing in rai/iad/purgatoriu). Nu de alta, dar vremurile "anormale" dau nastere multor disperati, care ar face orice ptr un job.

radu radulescu spunea...

* advertising. scrisesem gresit mai sus.

hai la megidia, aide la costanta spunea...

o faceti joagar pe cenusareasa, cel mai bine