Da!

luni, februarie 15, 2010

Legenda unui om schimbator. Foarte schimbator.

Medium-shot la o agentie multinationala, apoi big-shot la o agentie la fel de multinationala. Dat afara la “restructurarea ‘09” de un om care nu putea sa inteleaga care e valoarea-adaugata pe care o adauga big-shot-ul pentru caruta de bani pe care o lua lunar.

Omite sa declare presei ca a fost concediat – de altfel nu prea cunosc nici un om dat afara in 2009 care sa admita ca a fost concediat; toti “au ales sa intre in consultanta”. In schimb declara presei cat de bine e sa fii consultant si cat de naspa sunt agentiile in ziua de azi, ce model “broken” au ele la baza si cat e de nasol e sa lucrezi intr-o agentie sau cu o agentie.

Dupa care, dupa scurt timp, se re-angajeaza intr-o agentie, la fel de multinationala ca si cea de unde fusese dat afara si nimeni nu are nici o problema cu asta. Nici el, care linge din nou unde tocmai scuipase 5 minute inainte (si unde linsese cu 10 minute inainte), nici cei care il angajeaza, nici media de specialitate care a prezentat in extenso si scuipatii si limbile, fara sa-si puna vreo intrebare.

Dupa cum va spuneam, e o legenda, nu o fabula, deci ma tem ca nu are vreo morala. Poate tocmai pentru faptul ca nu prea mai exista vreo morala, in general vorbind.

6 comentarii:

Anonim spunea...

sa fie vorba de stefan stroe?

Anonim spunea...

Ideea este urmatoarea. El nu a ales sa plece ci a fost dat afara. La orice loc de munca sunt lucruri care iti plac si lucruri care iti plac mai putin. Suparat fiind, s-a axat pe acele lucruri care nu ii plac intr-o agentie. Cand s-a angajat in alta agentie, a incercat sa se axeze pe acele lucruri care ii placeau, ignorand ce nu ii placea.

De ce? Pentru ca avem o singura viata si nu putem sa ne-o irosim facand ceva ce nu ne place, pentru ca vai domne avem orgoliu si daca am zis ceva, asa trebuie sa ramana.

Iara

Dragos Stefan spunea...

Ma inerveaza tare posturi din astea suptile din care noi aia care nu suntem la curent cu numele grele din advertisingul romanesc nu intelegem nimic.

cocosul de pe casa spunea...

laro draga, faza e ca atunci cand te hotarasti sa schimbi macazul, incerci sa mergi pe noua linie macar cativa ani,nu? (ok, suntem in romania, macar un an?)

iar daca ai boala rau pe fostul loc de munca, de ce nu-l scuipi directionat, fara sa te usurezi in general pe sistemul agentiilor? (in al caror san oricum urmeaza sa te intorci cvasi-instantaneu)

mi se pare ca inainte de toate, pentru genul asta de oameni, agentiile oricum au un feature genial - dau un salariu. alternativa fiind sa te dovedesti cu adevarat util pe cont propriu, ceea ce e mai greu decat pare la prima vedere.

Craciun spunea...

Dragos Stefan, "there is no spoon".

✖ sldx ✖ spunea...

dragos, e ok, eu sint coleg cu serban si nu stiu dspre ce vorbeste.

si nici despre cine e articolul (hahaaaaa)