Da!

vineri, august 29, 2008

“Those were the days”

Hai, si ne luam cardul, si intram pe Amazon si ni-l comandam. Pentru ca primul sezon din “Mad Men” este acum disponibil si pe DVD. “Mad”, de la Madison Avenue. Treaba se petrece in “epoca de aur” a advertisingului, candva intre 1958 si 1960, intr-o agentie din New York. Adica exact in locul si momentul cand lumea casca gura muta de admiratie sau de oroare la VW-urile lui Bill Bernbach.



Produs de omul care ne-a daruit un alt cosmar al feministelor (“The Sopranos”), Mad Men a umflat Golden Globe-ul pentru cel mai bun serial anul trecut; dar nu neaparat asta te rupe. E insa incredibil de bine reprodusa epoca, si nu doar la nivel de scenografie si costume (desi si asta e fascinant – o sa incep sa umblu in costum si cravata de cum scade sub 22 Celsius) ci la nivel de relatii umane.



Negrii sunt doar liftieri, “femeia este ca s-o f***” iar barbatii fara palarie socheaza prin aparitie. Client service-ul sta cu clientii la restaurant cu orele si noptile, creatia scrie un headline dupa care sarbatoreste cu curve iar companiile de tigari au testimoniale cu medici care zic ca e foarte OK sa fumezi. Vizionare placuta & vom reveni.

4 comentarii:

Strangelove spunea...

Mad Men e apreciat de americani pentru modul in care recreeaza perioada 50-60.
in America.
e interesant ca si romanii apreciaza serialul pentru modul in care recreeaza o perioada pe care ei n-au cunoscut-o.

are jello biafra (impreuna cu mojo nixon) o piesa care se cheama Nostalgia for an age that never existed. foarte misto piesa, ca de altfel tot albumul.

Cristian Ungur spunea...

Daca vreti si sezonul 2, dati de stire.

Sorin Florea spunea...

Zici ca a iesit pe DVD, de unde as putea sa-l cumpar?

Sorin Florea spunea...

De unde as putea sa cumpar DVD-ul? Acum am vazut postul tau si sunt gata sa fac orice ca sa vad serialul asta.