Da!

joi, iunie 14, 2007

Plecand de la ideas forum

Dupa cum spuneam, imediat ce am iesit de la Ideas Forum mi-am dat si seama ce trebuia sa spun acolo si n-am spus si probabil ce trebuia sa spun altfel pentru ca probabil ca nu m-am facut inteles.

Nu a fost deloc o pledoarie pentru bagat picioarele in orsice componenta estetica a job-ului nostru. Era doar o constatare a faptului ca - tinand cont de faptul ca aproape nimeni nu intelege si apreciaza bibilul & mestesugul - nu trebuie sa ne taiem venele cand, fortati de imprejurari (timp, buget) nu facem lucruri super-frumoase. Pentru ca s-ar prea putea ca, in logica vremurilor noastre cretine, sa fie mai bine asa - pentru ca astfel poate ca vom comunica mai eficient.

Era un set de solutii anti-innebunit, pentru ca pana la urma innebunesti daca continui sa incerci sa traiesti in publicitatea lui 2007 dupa valorile lui 1967 sau chiar 1997. Cum de pilda inca fac eu, cum facem multi dintre noi. A fost o lume glorioasa, plina de dinozauri mari, spectaculosi cu gheare lungi si solzi colorati. Dar incepe o lume a unor mamifere mici, cu blana gri cu dungi bej. Rapide, puchinoase si oportuniste. Bine camuflate in jungla din ce in ce mai deasa a mediilor de comunicare si adastand pe langa content-ul unde vin sa se adape consumatorii.

Si de aceea prezentarea noastra era un fel de incurajare pentru cei care poate se simt prost pentru ca, in loc sa le creasca gheare si solzi, descopera in fiecare dimineata uitandu-se in oglinda ca blanita care le iesise pe spinare e din ce in ce mai deasa. E normal. E o adaptare la mediu. Vom deveni mamiferele despre care vorbeam. Si probabil ca astfel vom supravietui.

serban

PS - credits: e momentul sa ii dam Cornelului ce e al Cornelului - peste tot unde s-a scris despre prezentarea noastra mi s-a atribuit mie paternitatea ei. insa adevarul e ca are si o mama, pe care o cheama Gologan. Am gandit-o impreuna, am scris-o impreuna. Dupa care tot el a desenat-o si a ilustrat-o. Ne-au mai ajutat Tania, Kati, Tavi & Razvan. Iar Adi Enache a facut fulgerator stickerele pe care le-am "samplat" la conferinta. Speram ca astfel sa fi facut 100 de frigidere fericite.

2 comentarii:

Anonim spunea...

stii cumva de vre-o inregistrare cu prezentarea respectiva?

Anonim spunea...

ce tare e "ilustratia"...