Da!

marți, decembrie 14, 2010

Cei 3 magi au fost 4, insa doar pentru 9 zile.

Nu, nu s-a crapat catapeteasma templului dupa difuzarea "special-ului" Red Bull de Sarbatori, insa dupa doar o saptamana si 2 zile CNA-ul a decis: "ce-i prea mult e prea mult!" si ne-a somat sa-l scoatem. OK, banuiam ca poporul roman (pe jumatate habotnic, genul care crapa lespezile bisericilor cu fruntea dupa ce s-a jurat stramb si se inghesuie 48 ore in frig la coada pentru pupat diverse moaste) nu va lasa "nesanctionat" gestul nostru, dar parca si cu Foltene am stat mai mult on-air. Dar nu acelei jumatati a poporului nostru ne adresam, ci 'celorlalti' - care pot intelege ca probabil nici "Jesus Himself" nu s-ar fi suparat pe niste desene animate care in mod evident nu se iau in serios (sunt desene animate, for Christ's sake!)


Dar cum oare poti sa ajungi la acea jumatate, fara sa te denunte cealalta? De ce oare jumatatea care are probleme nu poate schimba canalul in favoarea altuia din cele 129 pe care la are la dispozitie pe telecomanda 'casnicul religios' (cum am vazut ca sunt "segmentati" in studii ipochimenii astia)? Sau de ce nu pot riposta boicotand produsul? (pe care oricum nu prea cred ca il cumparau) De ce nu trec deci pe Rienergy-ul cuviosilor frati Micula? De ce vor ei sa faca sa dispara ceva ce poate ar fi amuzat pe altcineva, care - spre deosebire de ei - poate ca ar aprecia o reclama nitelus diferita de tampeniile lobotomizante propuse cu ocazia sarbatorilor de 99% din marcile de pe TV. De ce ne face CNA-ul sa ne simtim in Pakistan? De ce radem de "ne-europenii" musulmani care pun fatwa pe tine dupa ce ai desenat un cartoon cu Mohamed, cata vreme noi - la cel mai inalt nivel - suntem de fapt fix la fel?


Mai sus, o scrisoare scrisa de alde Monty Python si adresata unor insi care, ca si CNA-ul nostru, au avut niscai probleme cu ceva facut de ei.

11 comentarii:

tavi spunea...

dar ca sa vezi cum functioneaza invers! cand repede-taietorii-de-ratani si cu-pofta-halitorii-de-carnati voteaza sa traiasca Gogea ca asa e frumos in social.

deci cand ii vede lumea sunt europeni, cand s-a stins lumina, hop! fa-ti cruce si da pe OTV, "bădiță"

eMAG de la rasarit spunea...

Interesant.
N-a aparut decizia pe site-ul CNA.
Eram curios care sunt argumentele oficiale pentru interzicerea unei fictiuni in favoarea altei fictiuni.

Razvanexu spunea...

Ei cum nu, a aparut, e foarte interesant ce scrie acolo. Se pare ca decizia a fost luata in urma "numarului fara precedent de reclamatii".
Daca e asa, stau si ma intreb: Noi unde ii reclamam pe reclamanti?

uite si decizia

http://cna.ro/Decizia-nr-1197-din-09-12-2010.html

eMAG de la rasarit spunea...

Merci. L-am citit.

Si consider ca actiunea asta aduce o grava ofensa convingerilor mele legate de convingerile lor religioase.

Chiar. Oare care e recordul national la reclamatii?

Anonim spunea...

Mi se pare normala decizia CNA, oricat de mult s-ar plange cei care au facut reclama.

Clipul incalca legea prin faptul ca aduce ofensa unor comunitati religioase. Legea este clara, la fel si constatarea ofensei de catre CNA, in urma unui numar mare de reclamatii.

In primul rand trebuie respectata legea.

Cred ca autorii reclamei ar trebui sa aiba o problema cu legile tarii, nu cu CNA care in acest caz a functionat ireprosabil.

Ovidiu spunea...

hai ca nu e dracu chiar atat de negru. priviti jumatatea plina a paharului. titlul "reclama la Red Bull interzisa de CNA" chiar are potential de viralizare. o aruncati pe net si, culmea, o sa ajunga fix la jumatatea aia care sta pe net, nu pe tv. adica la target

Ruben spunea...

Sincer, eu aş fi scos-o de la tv nu pentru că ar fi nepotrivită, ci pentru că este oribilă. Nu are nici măcar o urmă de originilatate.

pupil@ spunea...

of, enoriasii...

Dragos Stefan spunea...

Am deja un taur? :D
Belzebut Taurul aproba aceasta draceasca fraza cu adanci implicatii.

Warmer Climes spunea...

TRE' SĂ FII ULTRA CRETIN SĂ INTERZICI CEVA ATÂT DE NAIV ŞI SIMPATIC.

SUPER SUPER SUPER MIŞTO.

FUCK ROMANIA, CNA ŞI TROCUL DE PORCI RETARZI INTERMINABIL!

Anonim spunea...

pretty funny... I think will do great in Canada...
One issue: not crazy about the choice of voices...