Da!

joi, octombrie 08, 2009

Din nou la MNAC.




A III-a prezentare, asteptam un verdict pentru materialele din identitate (o multime!) pregatite de Andrei pe directia aparent aleasa de MNAC-eri. Astea erau finalistele din sectiunea “logo-uri” de la prima prezentare:







Click pe paginile de mai sus daca vreti detalii. Intre timp, am avansat, si ni s-a ales ceva ‘spre dezvoltare’, dar inca nu putem arata ce; debutul insa nu va intarzia – probabil va fi facut la expozitia lui Ghenie.

Si daca tot eram la MNAC, acum intelegem de ce iese “minimalul berlinez” atat de deosebit la party-urile de pe terasa – pentru ca trec prin acest atat de gay limitator de compresie din sound-system. “They used to be silver & black, but not anymore”.

11 comentarii:

Anonim spunea...

E greu sa faci ID pentru MNAC ( nu de altceva dar nici pentru ei nu e clar cine sunt) dar cred ca e cea mai slaba chestie pe care ati scos-o ever.
Se vede interesul 0 si faptul ca e facuta rapid.

Anonim spunea...

Ultima varianta imi place.

Andra.

¥ spunea...

hmm... ok (mai putin varianta 4), dar nu sparge cu nimic

ana si maria spunea...

i vote for the first one.
si al doilea vot poate ar merge la ultima propunere.

spor!

mimo spunea...

fnac sau mnac?

Anonim spunea...

offtopic, hire me! more details at http://jobpentrumace.wordpress.com/
thanks!

andreea spunea...

Prima imi pare post-it cut (from yvat & cut stuff de paul dersidan & alexe) http://www.alexe.ro/im/cut.jpg

Ultima imi aduce aminte de noua identitate a orasului Melbourne (http://www.melbourne.vic.gov.au/info.cfm?top=269&pa=3306&pg=4633)

Eu as fi undeva intre 2 si 3!

¥ spunea...

si eu voiam sa dau exemplu identitatea city of m la modul asa da: http://www.behance.net/Gallery/City-of-Melbourne/276451

Andrei spunea...

Cateva lamuriri.

In primul rand as vrea sa reamintesc tuturor ca acestea nu sunt logourile finale, ci doar niste propuneri de idei, selectate din vreo 20 initiale.
O varianta finala, daca va fi aprobata, va fi oricum redesenata.

Apoi, nu trebuie uitat ca MNAC este un muzeu de arta contemporana, nu de design. E evidenta tentatia unui logo over-designed, "la moda". Insa arta contemporana nu se bazeaza neaparat pe design, ci mai mult pe atitudine si pe idee.
In plus, trendurile in design sunt trecatoare.

Un logo pentru un muzeu de arta contamporana nu trebuie sa fie "frumos" neaparat, sau spectaculos, ci sa aiba o idee. Sa poata fi reprodus cu un pix pe un servetel - si nu sa fie compus din efecte de illustrator si fonturi desenate de case de fonturi celebre.

Primele 3 variante din postul nostru au fost propuneri de "asa da" din partea noastra.
Ultimele doua au fost mai degraba exemple de "asa nu".
Le-am facut si pe ultimele ca sa exemplificam cum ar putea fi si un logo cu o forma moderna, dar nu erau propuneri reale de logo MNAC.
Din pacate in post nu se explica clar.

Apoi, logou-l MNAC nu trebuie sa fie un artwork inedit, fiindca el va fi pozitionat in 99% din cazuri tocmai pe lucrari de arta. De accea un text cat mai simplu din intiale - e cea mai buna varianta.

Si da, fontul poate fi si Arial Caps.
Si nu din dezinteres sau graba, ci anume ales.

Majoritatea logou-rilor muzeelor de arta moderna si contemporana celebre sunt foarte simple si nu au ceva spectaculos in ele. Insa functioneaza bine si sunt memorabile.

MNAC este in sine o "interventie" in spatiul contextual. Nu e o institutie care sa aiba o cladire proprie, "plantata" intr-un spatiu public central ultracirculat, si care beneficiaza de fonduri uriase precum muzeele "echivalente" din lumea civilizata.
De aceea, poate, si un logo pentru MNAC ar putea fi tot o "interventie".

Multumim pentru interesul vostru, si sper ca s-au mai lamurit cateva neclaritati.

andreea spunea...

Saru' mana de lamuriri :) spor in continuare si anuntati-ne si pe noi ce se mai intampla :D

Iulian spunea...

"dar cred ca e cea mai slaba chestie pe care ati scos-o ever.
Se vede interesul 0 si faptul ca e facuta rapid."

A se extrage concluzia ca nu e o idee prea buna sa oferi unora sansa de a-si expune parerea nesemnata.

In general e o idee rea sa lucrezi ca fraieru si apoi sa zici "pliz, zi cum ti se pare" din urmatoarele motive:

1. multi nu au interesul si pretioasele minute sa formuleze un raspuns care chiar sa ajute in vre-un fel, sa fie feedback prorpiu-zis; variantele "e slab", "e misto", "mi-ar fi placut patrat/lung", "se vede interesul 0" sunt mult mai la indemana;

2. multi isi pot forma o parere gresita despre variantele criticate pentru ca s-ar putea sa nu cunoasca mare parte din detaliile din spatele proiectului;

3. toti, aaabsolut toti romanii sunt designeri/artisti plastici; cu greu dai peste un din-nastere-artist care sa-si vada lungul nasului si sa se abtina de la critica constructiva

4. Capra nemteasca http://en.wikipedia.org/wiki/Schadenfreude