Da!

marți, martie 31, 2009

Si o alternativa.

De pe Wall Street stim oricum ca “it’s a bear year”. Si daca tot vorbeam de ecologie, avand in vedere ca se apropie acel sezon cand putem alege cui sa dam acel 2% din impozitul pe venit, va supunem atentiei “refugiul” de ursi de langa Zarnesti.



Adica casa a 34 de ursi torturati, inchisi ani de zile de tot soiul de melteni in pivnite fara ferestre, cu ochii scosi de romani jucausi, pusi sa danseze la restaurante, sa pozeze la mare sau sa se dea pe biciclete la circ. Sau fosti pensionari ai renumitelor gradini zoologice din Tecuci si Buhusi – pe bune. Mai jos vedeti ursuleatza care dupa 5 luni de ciclism a refuzat sa mai pretinda ca e ruda cu Lance Armstrong, suportand consecintele de rigoare:



Socati, traumatizati si dependenti de oameni, e imposibil sa mai fie reintrodusi in salbaticie, deci isi pot petrece timpul care le-a mai ramas de trait in acest parc - care isi tine zilele deocamdata strict din donatiile unor straini. Tipic, pentru ca pe romani ii intereseaza doar sa-si ia SUV-uri fara 4x4 (best-seller-ul lui Hyundai anul trecut) si sa dea iama in Billa; sau sa traiasca sportiv facand enduro – din toate locurile posibile in tara asta – exact in spatele rezervatiei de ursi.

Daca insa tineti mortis sa dati respectivii 2% vreunui ONG mai birocratic, nu va putem impiedica, insa va anuntam ca puteti ajuta ursii si prestand munca voluntara in cadrul refugiului, chiar sub privirile curioase ale pensionarilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

bravo.

Lucian Stănescu spunea...

salut,

as vrea sa ajut, macar de la distanta...date de contact / cont bancar / ceva?

multumesc,
lucian