Da!

miercuri, noiembrie 29, 2006

Borat, dusmanul poporului si regele PR-ului.

Borat, spoof-reporterul kazah, s-a sinucis ca personaj odata cu Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan . Dar asta n-ar fi nimic.
Ceea ce ma intristeaza (ca sa nu zic contrariaza, induiosaza) este ca guvernul kazah, care a protestat in repetate randuri impotriva lui Cohen (Borat: "I innocent of accusings of Kazakhstan government!") nu intuieste uriasul potential PR-istic al lui Borat.
Sa o luam asa. Esti o tara relativ obscura, uriasa si relativ cvasi-necunoscuta. de pe teritoriul tau sunt lansate absolut toate zborurile spatiale rusesti dar cata lume stie asta?
Apare un Borat si te incondeiaza in fel si chip. Vorbeste despre tine, te ia la misto, te portretizeaza drept un fel de satrapie orientala unde copiii sub 3 ani nu au voie sa se uite la filme explicite grafic si unde prima scara "electrica" taman s-a inaugurat in centrul primului mall ever din Alma-Ata.
Ce faci? II dai un sut in fund? Nu, evident ca nu.
Surfezi pe buzzul creat de om. Americanul din Oklahoma care roade marshmallows si suge la cutia de Miller Lite n-a auzit de Massachussets, daramite de Kazahstan. E ocazia perfecta sa-i spui, evident prin gura lui Borat, ca in Kazahstan de fapt e bine.
Sa-l folosesti pe Cohen pe post de ghid, de data asta in adevaratul Kazahstan. Sa-ti prezinte pe bune realizarilii de acolo. O campanie video, exact in spiritul documentarului lui Borat, cu umor si tot, numai ca pe bune. On location.
Brandezi tara, pui pe picioare un mare oficiu de turism, si te lansezi. Unde mai pui ca de la tine pornesc toate zborurile in spatiu rusesti.
"Borat presents Kazakhstan, nice country for make destination"
sau
"Borat invite you to fly Kazakhstan and then fly Moon"

si cate si mai cate headuri nu s-ar putea scrie.
Headvertising wants give government of Kazakhstan idea for make big travel and memorable impact on world .

Niciun comentariu: