Da!

joi, aprilie 26, 2012

Ar fi loc pentru un copy intre junior si "mediu".

Ceea ce inseamna ca am prefera foarte tare sa nu ne trimiteti CV-uri cu spoturi pe care vi le-ati imaginat. Ca riscati sa le redirectionam inspre Scoala ADC. Cu alte cuvinte, ne cautam pe cineva care sa vina la job, nu la scoala. Chiar daca o sa-si ia suficiente "lectii" in timpul "orelor de program", am vrem foarte tare sa aiba ceva portofoliu "la baza". Si ceva dexteritati nu doar in online. Sau doar in "advertising clasic". Ideal, sa fie capabil de livrat in ambele "forme". Multumim. gologan@headvertising.ro (adica la el se "separa graul de neghina").

Cel mai greu fel de prezentare.

In deplasare la Discovery Channel, Serban a prezentat o prezentare despre prezentari. Si ca "fixare a cunostiintelor", se pare ca o sa se lase cu un concurs trimestrial intern de scris prezentari. E an bisect, olimpici scoatem din ei.

miercuri, aprilie 25, 2012

Daca nu prindeti Top Ten-ul la Scoala ADCRO...

...aflati ca TAP va baga in curand curse directe Bucuresti - Lisabona.

marți, aprilie 24, 2012

Votati banana!


E an electoral, deci nu puteam sa nu profitam si noi; de aceea, lucram de zor pentru sustinerea candidaturii lui Banana Joe, care si-a lansat campania de 1 aprilie. Astfel, am ajuns si in biznisul de produs fetze de masa si am facut - in premiera pe tara - primul comunicat de presa razuibil.

Ca mita electorala, am oferit tocuri pentru banana. Adica o modalitate ingenioasa prin care puteti sa le puneti micilor vostri descendenti in ghiozdan o banana coapta fara ca aceasta sa se storceasca intre manuale.

luni, aprilie 23, 2012

Red Bull Media House loveste din nou.

Loveste joi seara (de la 7 juma, la digiplexul din Baneasa Shopping City) cu "Strength in Numbers". De data asta elicopterele RBMH-ului au fost inhamate la facut prozelitism pentru mountain-biking - un antreu primiti mai jos:

vineri, aprilie 20, 2012

Pentru ca se simtea nevoia.

Nevoia de un om care sa fi fost in lotul national de TaeKwonDo. Nevoia de un 'cat-lover' intr-o agentie de caini care are logo un caine. Ce-i drept, ar mai fi fost si nevoia de un project management director. Din toate aceste motive am inaugurat recent adresa "corina@headvertising.ro" - pentru ca n-am mai avut pana acum nicio Corina in agentie. Si da, cei care sustin ca mafia constanteana din agentie acapareaza incet-incet toate pozitiile cheie au foarte multa dreptate. Pentru inceput, cei doi au decretat discretionar ca in departamentele lor e obligatoriu portul traditional din Constanta, cu tricou marinaresc.

joi, aprilie 19, 2012

Franke, un B-baiat.

Am comunicat & "produs" in mega-viteza Red Bull BC One, o competitie de "B-boying" - care a dovedit inca o data ca romanul, cunoscutul frate al codrului, este totodata si ruda cu break-dance-ul. A castigat cu 2 la 1 Franke, un contorsionist caruia i s-au extirpat in prealabil articulatiile; decizia e inca o dovada ca e bine sa si simti muzica, nu doar sa te frichinesti hiperactiv pe podea.

miercuri, aprilie 18, 2012

Pascale.

Ideea Alexandrei, pusa in opera de mr. G si cariocile lui magice.



















Adica fiecare companie cu care lucram a primit un cos cu oua avand desenate pe ele atat meclele oamenilor din Head cu care lucreaza direct, cat si chipurile nobile ale celor de la marketingul lor.














Astfel, ne-am putut ciocni in orice combinatie au vrut ei sa ne ciocnim.



















Iar la capitolul “intrari”, am primit de la CROS inca o dovada ca logo-ul nostru nu e prea greu de reprodus artizanal daca ai un pic de mana si o pensula relativ buna.

vineri, aprilie 13, 2012

Dezlegare la caracatita.

Cine lucreaza cu noi de multa vreme ne stie foarte bine "calcaiul lui Ahile", "frunzulita lui Siegfried", samd. Asa ca anul acesta, felicitarea ING-ului catre Head a fost tiparita 3D pe foarte multe farfurii. Asta a facut ca activitatea agentiei sa fie cvasi-paralizata vreo 2 ore si s-a reluat cu mare greutate. Si de post si de ne-post, gen caracatita din titlu. Sa insemne asta oare ca intr-adevar le place de noi?


joi, aprilie 12, 2012

Pentru ING, rozatoare pe trend.


Pentru felicitarea lor de Pasti, Agnes Keszeg ne-a dotat cu niste epuroi care avem senzatia ca o ard des pe la Starbucks-ul din Victoriei (asta cand nu se soresc pe la Rue de Pain) - esarfa de matase, bicicleta de 2000 euro, tot ce trebuie.

miercuri, aprilie 11, 2012

Cei doi Sfinti Dimitrie si focus grupurile.

A aparut manualul de identitate al municipiului Bucuresti. Spicuim dintr-insul: "...se recomandă îndepărtarea de pe stemă a Sfântului Dimitrie cel Vechi, Izvorâtorul de Mir și înlocuirea imaginii acestuia cu cea a Sfântului Dimitrie cel Nou. "Participanții la focus-grupuri nu se identifică deloc cu actualul sfânt reprezentat pe stemă. Actuala imagine nu are impact deosebit și nu o simt ca făcând parte din identitatea orașului lor. Imaginea Sfântului Dimitrie cel Nou poate avea un impact mai mare asupra publicului", se precizează în manual." 




















(ilustrator Emil Pavelescu)

Dar nici Simion Stalpnicul nu ar fi fost o alegere prea rea, am fi noi de parere. Si parca si Sf. Pafnutie ar fi putut adauga un plus de vino-ncoa identitatii capitalei noastre. Nu, manualul nu a costat 30 arginti ci 100 000 euroi. Dar nu ne enervam; noi stim ca mai usor va intra o camila prin urechile acului decat compania Scutaru Design in imparatia cerurilor. 

marți, aprilie 03, 2012

Pana cand sa n-aiba si Romfilatelia o mascota?

Da, iata, chiar si brandurile noastre din Paleozoic au inceput sa guste din binefacerile marketingului. Ale marketingului din Cretacic, bineinteles. Numele mascotei - "Marky" - banuim ca are o legatura cu "marca postala"; adica obiectul de activitate al dansilor.

Si vedem si un potential Antipa in acest brand, numai bun de folosit pentru o campanie in Zile & Nopti de catre o agentie dornica de portorozisme. Ceva de efect ar fi cam asa: in stanga un timbru cu un vanator, in dreapta unul cu un urs brun, ha-ha, v-ati prins, din timbre disparate faci o poveste cu cap si coada. La headline trebuie sa ne mai gandim un pic.

luni, aprilie 02, 2012

Ceva mai bine decat "coregrafiile contemporane" din reclamele romanesti.

Produs de alde Partizan, care mai nou fac si asa ceva. Adus de Red Bull, care ii aduce la proiectia de maine seara si pe doi dintre "actori" - pe Roxrite si pe Ronnie.