Da!

vineri, iunie 10, 2011

Si cu DVD-ul, chiar ca am pus punct.

Este vorba de proiectul special si educativ al ING-ului, la care am scris cu mana Rafaelei si am desenat cu a lui Ciubi. Sapte bucati, in regia inegalabilului producator Tudor Hristescu, care s-a dovedit mai pe faza si mai inventiv decat multi “regizori contemporani in viata”.


Paul Savulescu, un ex “board member” al Planetei Moldova (in caz ca mai tineti minte sitcom-ul lor de pe TVR), a cioplit in fimo (un fel de plastilina care se coace) fel de fel de valijoare, banuti si alte obiecte, pe care le-a miscat milimetru cu milimetru (uneori chiar si mai putin de-atat), ca sa avem si niste stop-motion decent, nu doar un mini BD animat.








Filmele au fost destinate unui “proiect educativ” pentru Hotnews, si au scorat destul de bine: 38.000 de vizualizari, la ultimul recensamant de anonimi care au fost curiosi sa stie ce e asigurarea, cat costa si de ce si-ar face una. Campania s-a incheiat cu o “olimpiada la asigurari” si un premiu de bon ton, la promotiile de-acum: un iPad.


DVD-ul a fost produs ca sa fie trimis la clientii ING, odata cu revista Partener. Si, clar, este un document istoric, pe care speram sa-l listeze domnul Alexandru Ciubotariu, in viitoarea editie a Istoriei Benzii Desenate Romanesti. Ca doar “e cu dansul”.

Un comentariu:

hai sictir spunea...

asa e, si nici nu a mai trebuit sa plateasca vreun regizor
hristescu face tot, de la voci la regie, nu se sperie el de criza asa usor