Da!

joi, septembrie 02, 2010

Casa de productie zice ca n-are nicio legatura cu criza.


Si se pare ca n-are, daca si producatorii lui Dr. House au tras de curand un episod cu Canon 5D, omnipotentul aparat foto care filmeaza HD.


DOP-ul din platou, Domnul Pace nu conteneste sa laude capacitatile aparatului pe care si l-a achizitionat si Staiculescu de curand, din dorinta de a dezvolta probabil si un pui de "casa de productie internationala", dupa "puiul" Bogdanei de digital. Dupa ce ne mai obisnuiseram si noi cu ideea ca de ARRI sunt bani mai rar si ca RED e rege pe bugete, acum ne belim ochii ca maimutele la camera de filmare care inainte sa traga spoturi, pozeaza nasi pe la nunti si peisaje rapitoare in Poiana Brasov.

Revenind la Bogdana, incepe la noi de luni. Asta ca sa nu trebuiasca sa dam pe rand reply la toate mail-urile cu intrebarea "e adevarat ca?" si "luati programatori?". Preferam sa ne angajam intr-o conversatie cu cele care au la subject "filmare profi cu smena" si "lucrez publicitate video pe un Zenit din '76".

7 comentarii:

Dragos Stefan spunea...

Mult succes cu jaful ala de camera, are minunata calitate de a genera niste scame la care placuta abordare de tip de "fix it in post" nu se poate aplica.

piticul prostutz spunea...

si de ce ma rog frumos nu poti sa le repari in post? teach me, teacher!

un grup de gafferi din buftea, ascultatori de grime spunea...

dslr-ul 5d e bun pt clipuri video si, in special, de dat pe net; cu tot cu noul firmware, mi se pare pe video mai prost decit fratele lui mai nou, 7d, care are problkema ca nu e full frame. dar voi nu faceti poze, asa ca nu va trebe.

dar.

am comparat back-to-back un 5d si un red si, nu credeam sa ajung sa zic asta, dar ajungi sa preferi red-ul.

ps: scamele alea sint generate de refresh rate-ul 5d-ului, care nu termina sa scaneze cum trebe imaginea.

DAR, la low budget-uri, mergeti pe mina 7d-ului

gafferi IF spunea...

edit la postu dinainte: avem si noi 5d si 7d, dar ne-ar fi rusine sa tragem spoturi cu ele

Anonim spunea...

nu filmeaza nimeni nimic cu aparatul; se fac poze cu ele; dar tot spot o sa iasa la final; revin cu precizari in functie de cum escaladeaza lucrurile la comments;

corespondentul din castel

razv luxescu spunea...

pana vii tu si ne tii la curent, va spun eu ca teaserul ursus dat acum in pauza meciului, cu subiectivul pe strazi printre masini, e tras pe un 5d/ sau 7d (desi merg pe 5d)
deci se trage si spoturi pe canon deja

Anonim spunea...

rusinosule...


il cunosc pe nainer si acum pe bune, ganditi-va in inainte sa scrieti cacaturi. camera aia chiar isi face treaba foarte ok pt asa ceva. cu ce vroiati sa traga? va dati interesanti degeaba si mai ales ala sau aia care a scris articolu' pe blog si a scos din burta faza cu pozele de nunta si cu peisajele (sper ca esti femeie, daca esti te iert)