Da!

marți, martie 31, 2009

Bukurenci, Praktiker & paradoxurile ecologismului corporat.

Vin acasa intr-o seara. Pe presurile din tot blocul, aceeasi priveliste – o punga de plastic cu o revista inauntru. De ce sa bagi revista in punga, in loc sa o dai ca atare? Pai nu stiu, poate ca sa faci si mai multa murdarie in tara asta déjà foarte murdara.



Scot revista din plasuta – expeditor este ecologica companie Praktiker. Dar nu mica mi-e mirarea cand vad cine e “featured” in acest macel ecologic: dl. Bucurenci, verde ca ecologia insasi.





Dincolo de ridicolul imperecherii dintre corifeul ecologiei* si acesti distribuitori de plastic necerut, mi se pare misto ca articolul dansului este urmat chiar de catre o oferta de nerefuzat pentru un ATV – stiti scula aceea cu care futem ecosisteme, care strica solul si socheaza animalele salbatice, care fug unde vad cu ochii de turistii mancatori de bulz & gratar.




--------------------------

*uneori ma intreb daca dl. Bucurenci ar participa vreodata la vreo actiune “verde” care nu ar implica prezenta “presei centrale” sau a vreunei televiziuni si care nu ar fi facuta din banii vreunui rompetrol corporat, cu buget de “siesar”.

11 comentarii:

d2b spunea...

Super punct de vedere

regards

Anonim spunea...

Mare dreptate ai! Oamenii ca dl cu pricina mai mult strica decat fac bine... si asta si pe cocoasa celor care chiar se straduiesc. Dar na, 'piaru" trebuie sa scoata si el ceva..
Spor!

Anonim spunea...

pai intreaba-l direct pe blog, sa vedem ce reactie are

Iulia Gus spunea...

Asta e ca si pungile ecologice la Carrefour cat timp bagajele clientilor sunt vidate in de 10 ori mai mult plastic nereciclabil

RP_RCL spunea...

Hmmm...fiti mai permisivi. Cu siguranta DB nu stia ce anume va decide "redactia" Praktiker sa mai includa in brosura respectiva si nici ca se va distribui in punga de plastic...

Una peste alta, e un mesaj eco ajuns la public si asta nu e niciodata de prisos. Daca am reusi fiecare dintre noi sa mai "shoparlim" cate un mesaj de genul asta ORIUNDE, macar miscarea verde ar mai capata un pic de notorietate....

Anonim spunea...

Acuma cred ca cineva prea cauta "ecologia" unde nu trebuie. In fond poti sa-ti reciclezi singur punga daca te disturba. Nu mai bine combatem masina Jeep ( mare poluant) sau berea ( Noroc sper exemplu)unul din principalii furnizori de PET-uri in natura patriei. Asadar cred ca e o chestiune de educatie sa nu-ti cumperi ATVu' sau sa reciclezi punga.

mande spunea...

cum zicea si puya, "ce ma intereseaza pe mine de'ncalzirea globala, balenele sa moara, noi vrem viata usoara".

macar un mesaj eco... va rog eu... hai sa ne mai strangem prin Delta la chiolhanuri si daca nu vine televiziunea, gata, "baieti, azi nu mai iesim la strans gunoi, nu ne vede nimeni, nu ajunge la public macar un mesaj eco"

miscarea asta verde ma face mai verde ca emoticonu-ul ala de la yahoo. si nu pentru ca as avea ceva cu Pamantul, nu, sunt ok cu el, el sa nu aiba ceva cu mine.

si hai sa punem pariu. suntem cu totii de acord ca DB nu-si va expune vreun punct de vedere pe blogul asta?

Anonim spunea...

Atata timp cat pentru el e ceva firesc ca oamenii sa mearga la plantat de copaci sau mai stiu eu ce actiune ECO in masinile personale (adunandu-se astfel poate si 500 de bucati in preajma padurii unde planteaza), atata timp cat accepta sa se filmeze cu elicopterul cum oamenii incearca sa planteze niste puieti care oricum nu se vad si pe care incearca sa ii evidentieze camerei agatandu-le niste plancarde de PLASTIC de 3 ori mai mari, TOTUL e egal cu 0. Si chiar in detrimentul naturii, obiectul muncii lui, natura pe care el incearca sa "o salveze" aproape in orice chip. Echilibru, n-am ce zice. Daca vrei sa faci un lucru bun si sa dai un exemplu celor din jur, il faci ca la carte, nu paranghelie ca la Suditi sau Dabuleni.
E si normal ca el sa nu-si exprime parerea pe blogul asta, are nevoie de purtatori de cuvant (cei care ii coordoneaza si blogul). Experti in comunicare si marketing. Nu cumva grupul de interese sa fie lezat de ce ar putea spune...
Mi-e sila. Dar ii felicit pe toti ceilalti care fac lucruri mari si care nu isi permit sa se dea pe sticla, pe cei care au valori si nu accepta "sustinerea" mai-marilor. Te felicit si pe tine pentru ca ti-ai exprimat intr-un mod pertinent punctul de vedere! Bafta in continuare!

Anonim spunea...

O altfel de impadurire, fara surle si trambite, dar cu suflet si facuta profesionist, gasiti la http://www.viitorplus.ro/adoptauncopac/

Anonim spunea...

mda, din pacate toata lumea vrea sa scoata bani si imagine din eco, fara sa faca mare lucru pe tema asta...

bucurenci spunea...

Salut!

Trebuie sa-mi fac mea culpa. In mod normal verific destul de atent publicatiile carora le acord interviuri si sunt destul de selectiv cu aceste solicitari. Am cerut si de data asta sa vad layout-ul inainte de publicare tocmai pentru a ma asigura ca nu vor exista asocieri nedorite.

Recunosc ca nu m-am gandit sa cer sa vad toate paginile si sa elimin
orice produs cu tenta non-eco din catalog. Si eu am o parere proasta despre ATV-uri si nu-i privesc cu ochi buni pe cei care le folosesc.

La fel, nu m-am gandit sa-i intreb cum isi distribuie revista si asta e o responsabilitate pe care mi-o asum, mai ales ca am aplaudat acum o luna la mine pe blog o initiativa impotriva publicatiilor-spam distribuite de marii comercianti.

Multumesc pentru lectie, pe asta am invatat-o "the hard way".