Da!

marți, martie 31, 2009

Si o alternativa.

De pe Wall Street stim oricum ca “it’s a bear year”. Si daca tot vorbeam de ecologie, avand in vedere ca se apropie acel sezon cand putem alege cui sa dam acel 2% din impozitul pe venit, va supunem atentiei “refugiul” de ursi de langa Zarnesti.



Adica casa a 34 de ursi torturati, inchisi ani de zile de tot soiul de melteni in pivnite fara ferestre, cu ochii scosi de romani jucausi, pusi sa danseze la restaurante, sa pozeze la mare sau sa se dea pe biciclete la circ. Sau fosti pensionari ai renumitelor gradini zoologice din Tecuci si Buhusi – pe bune. Mai jos vedeti ursuleatza care dupa 5 luni de ciclism a refuzat sa mai pretinda ca e ruda cu Lance Armstrong, suportand consecintele de rigoare:



Socati, traumatizati si dependenti de oameni, e imposibil sa mai fie reintrodusi in salbaticie, deci isi pot petrece timpul care le-a mai ramas de trait in acest parc - care isi tine zilele deocamdata strict din donatiile unor straini. Tipic, pentru ca pe romani ii intereseaza doar sa-si ia SUV-uri fara 4x4 (best-seller-ul lui Hyundai anul trecut) si sa dea iama in Billa; sau sa traiasca sportiv facand enduro – din toate locurile posibile in tara asta – exact in spatele rezervatiei de ursi.

Daca insa tineti mortis sa dati respectivii 2% vreunui ONG mai birocratic, nu va putem impiedica, insa va anuntam ca puteti ajuta ursii si prestand munca voluntara in cadrul refugiului, chiar sub privirile curioase ale pensionarilor.

Bukurenci, Praktiker & paradoxurile ecologismului corporat.

Vin acasa intr-o seara. Pe presurile din tot blocul, aceeasi priveliste – o punga de plastic cu o revista inauntru. De ce sa bagi revista in punga, in loc sa o dai ca atare? Pai nu stiu, poate ca sa faci si mai multa murdarie in tara asta déjà foarte murdara.



Scot revista din plasuta – expeditor este ecologica companie Praktiker. Dar nu mica mi-e mirarea cand vad cine e “featured” in acest macel ecologic: dl. Bucurenci, verde ca ecologia insasi.





Dincolo de ridicolul imperecherii dintre corifeul ecologiei* si acesti distribuitori de plastic necerut, mi se pare misto ca articolul dansului este urmat chiar de catre o oferta de nerefuzat pentru un ATV – stiti scula aceea cu care futem ecosisteme, care strica solul si socheaza animalele salbatice, care fug unde vad cu ochii de turistii mancatori de bulz & gratar.




--------------------------

*uneori ma intreb daca dl. Bucurenci ar participa vreodata la vreo actiune “verde” care nu ar implica prezenta “presei centrale” sau a vreunei televiziuni si care nu ar fi facuta din banii vreunui rompetrol corporat, cu buget de “siesar”.

Extrem de pythonesc

De sapte episoade incoace cautam un motiv bun sa recomandam tuturor noua emisune de pe Comedy Central a lui Demetri Martin, Important Things with Demetri Martin. Asta pana ieri cand micutul grec ne-a dat o mana de ajutor incluzand in program un sketch in mod evident inspirat (in sensul bun) de Monty Python's Silly Olympics. Si avand in vedere ca am vorbit recent despre Monty Python, acum avem ocazia sa facem o legatura. Iat-o:


Important Things with Demetri MartinWed 10:30pm / 9:30c
Games - Passive Aggressive Race
comedycentral.com
Joke of the DayStand-Up ComedyFree Online Games


Si pentru cine n-a vazut in tinerete sau vrea sa revada acum, la batranete, embeduim si niste Silly Olympics:

luni, martie 30, 2009

Frigiderul nostru e atat de mic incat...



Dupa multe asteptari, ne-a venit noul frigider. E foarte portocaliu, foarte SMEG si foarte - foarte mic. Atat de mic incat in cursul zilei de astazi a circulat pe mailurile oamenilor de la creatie un joculet de tipul "Yo mama's so fat..." cu textul "Frigiderul nostru e atat de mic incat...".

Mai sus aveti frigiderul pozat de Craciun (cu aparatul pus pe macro) iar mai jos aveti un short list al comparatiilor adunate:

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar fi logo, n-ar trece niciodata de client.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...pare ca asteptam OK-ul de la client ca sa il comandam la rezolutie mare.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar fi proiect, l-am face direct in DTP.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar cere o bere n-ar fi servit.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...risca sa fie selectionat la Nationala.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...nu are voie sa se uite la Cartoon Network, ci doar la Mini Max.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...ia bataie de la actiunile AIG.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...primii care l-au descoperit au luat premiul Nobel pentru fizica.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...au vrut sa-i puna sistem de deschidere cu amprente, dar n-a incaput.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...trebuie sa semnam la iesire ca n-am consumat nimic din minibar.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar fi pata de ulei numai Ovidiu ar observa-o.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...n-ar incapea in el nici macar un litru de lapte, daca n-ar fi degresat.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...dar e al nostru.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar avea ochelari s-ar face prim-ministru.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...il stergi c-un servetel de ochelari.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...nu il lasa ma-sa singur pe-afara.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca bagi in el o caserola de mici, i se-apleaca.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...nici nu are self esteem.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...ti-e frica sa-l lasi singur.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca as fi Piticul Porno m-as impiedica de el.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...incape doar desertu' lu' Cata N.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...Silvia il poate spala in chiuveta.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...crezi ca merge cu baterii.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...daca ar fi peste l-am arunca inapoi in balta.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...am cautat doua ore unde se baga SIM-ul.

Frigiderul nostru e atat de mic incat...la sfarsitul lui 2009 o sa fie singurul frigider plin din Romania.

Frigiderul nostru e atat de mic incat... parca e scris cu font de 4.

Frigiderul nostru e atat de mic incat... ai de ales: sau whiskey-ul, sau gheata

Frigiderul nostru e atat de mic incat... pentru el s-au inventat ouale de prepelita

Frigiderul nostru e atat de mic incat... cand sta langa el, Diana pare ca-i Bogdana.

Frigiderul nostru e atat de mic incat... daca ar incapea trei mere in el ar fi caz de Effie.



Si o interventie vizuala din partea lui Andrei:

Recycle TVC’s

Una din intruparile TV-ului “de criza” ar putea fi “spotul din footage-ul altuia”. A cause de bugete minuscule, tocmai am comis doua, pentru ca era si ieftin si logic sa o facem. Spotul pentru “Nadia” era putin absurd sa fie filmat cu Nadia de acum, intre un shoot la BRD si unul la Lady Milk. Iar cel pentru Spoon reflecta chiar adevarul pietei – am folosit footage dintr-un spot Delaco pentru ca Spoon chiar face media lui Delaco, caruia i-a dat o vizibilitate foarte buna cu un buget deloc mare.

PS: interesant de remarcat cum cineva a avut inspiratia sa se duca cu un Krasnogorsk pe umar la Onesti si sa o filmeze pe Nadia cu mult inainte ca ea sa castige ceva semnificativ pe plan international.



Oldies but goldies

O tanti de la Golden Drum ne-a scris ca face o carte cu toti castigatorii de pana acum de la Portoroz. Cum ratacisera niste ad-uri, ne-a dat lista noastra de “pierderi”. Cu aceasta ocazie ne-am re-descoperit si noi “batzul” pe print din 2002 – necazul e ca nu-l mai gasim decat cu headline-ul in engleza; cel in romana (“Singura reclama pe care lumea chiar o asteapta”) a disparut in negura serverelor.

De mentionat insa ca in acele vremuri lumea nu-si scria head-urile direct in engleza, pentru festivaluri, ci reclamele chiar apareau in draci in engleza pentru ca publicatiile de biznis cele mai citite de pe vremea aia erau saptamanalele de expati (BBW & celelalte) – majoritatea "decidentilor" de MarCom erau straini. Fugit irreparabile tempus.

vineri, martie 27, 2009

“In acest Wembley al publicitatii”, cum ar fi spus Ionel Stoica.

Turul s-a jucat la Bucuresti acum 2 ani, returul la Londra saptamana trecuta – la 15 metri de locul uneia din crimele lui Jack Spintecatorul si la doi pasi de pub-ul unde isi alegea victimele. Dublati ca headcount (de la 75 la 150) in aproape 2 ani de criza (la ei a inceput devreme anul trecut) W+K Londra “se simte bine baieti” (ei si Fallon) Deci, se poate.

Ordinea de zi – “digitalul” & banii de interactive, “hasher creativ” (recrutare, training, mentoring, etc.) si “diverse” (dom’le, cum faceti voi cu strategia aia?) Altfel, la ei haos si “relaxare incordata” – la 7 seara stateau sa-i prezinte lui Tony Davidson cum stau la noi femeile la coada la Blidaru, sa le consulte.





luni, martie 23, 2009

Trei chestii misto din weekend

Niste arta moderna executata de niste oameni naivi, pe drumul spre Rucar (chestia din prim plan, deci nu monumentul lui George Enescu din background).


Un meci intercomunal din zona Branului.


Si un sat de munte, care, nu-i asa, ar putea ilustra lejer versurile poetului mesianic si vizionar, Blaga Lucian. Respectiv:

“Copilo, pune-ti miinile pe genunchii mei.
Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat.
Aici orice gand e mai incet, - si inima-ti zvacneste mai rar,
Ca si cum nu ti-ar bate in piept,
Ci adanc in pamant undeva.”


Toate trei surprinse de estetul si colegul nostru, Octavian Viorel. Poate singurul.

vineri, martie 20, 2009

De ce e util sa ai sediul in Rahova?

Pentru ca daca vrei o lectie de marketing, nu trebuie decat sa treci strada.

miercuri, martie 18, 2009

Legoman

In cateva zile o sa avem pe net un site cu mult Lego pe el, la care si-a adus know-how-ul Andrei Besliu, un loial al marcii. Care, din cate stim, lucreaza in particular la un Amza Pellea real-size, pentru ca va folosi peste 1 milion de caramizi Lego, majoritatea albe si negre. LegoPellea urmeaza sa fie amplasat in Piata Sudului, la intersectia dintre Vacaresti si Nitu Vasile, si va fi prima statuie Lego din Romania, urmand ca dupa ea, Andrei sa-i faca si pe Toma Caragiu si Octavian Cotescu, pentru Piata Matache, respectiv Insula Pensionarilor din Parcul IOR.



Aici surprins intr-un chiosc din Piata Covasna, de unde isi achizitioneaza constant Lego contrafacut, din care intentioneaza sa faca o ecvestra cu Stefan de la Barbulesti si un Sandokan “Tigrul Malaeziei”, la cererea expresa a unui colectionar din Helsinki.


Go, Andrei!

Bling bling de criza


Stretch limo 1310 TLX, la piata, la George Cosbuc, cu placute de Calarasi. Au coborat din ea doi cumetri pe la 50 de ani, femeie si barbat, cu scurte de piele. Probabil se duceau sa-si sparga bonurile de masa la un shopping extravagant in Economat.

marți, martie 10, 2009

Am luat pitch-ul pe Pasta D’Oro


Pitch cu prelungiri, cu Vlad pe atac, Lupsa, Besliu si Viorel, mijlocasi, si o garnitura de fundasi care au mancat pene, spaghetti, linguine, rigatoni si alte preparate dintr-un miraculos amestec de grau si porumb, ca sa aiba nervi tari si putere de joc.

Cel mai fericit baiat din lume

Un interviu cu Razvan Radoi, tanarul care a venit ieri pe la noi sa ii dam un dodge punct ro.

vineri, martie 06, 2009

Batranii pitoni si iutubul



Partea interesanta e ca, pe langa ce promit ei aici mai sus, sunt si niste materiale noi. Interviuri cuminti, batranesti si asezate, dar noi.

Si daca tot am amintit de circul zburator a lu' monty pitonul, sa urmarim impreuna niste momente si schite cu si despre probleme financiare:







si la final una cu advertising si publicitate:

joi, martie 05, 2009

“Let me see you stripped…”

Stripper-ul Mihaita nu putea lipsi de la Damundodge. Sau, putea, dar era pacat.



luni, martie 02, 2009

Da si mie numarul bestiei, sa-i dau bip.

Semnele bestiei pe gmail-ul lui Craciun (Nasterea Domnului):



Pe inbox-ul lui Vlad(Dracul):



Si pe biletul Baia Mare - Bucuresti:



(ceea ce explica multe despre oamenii veniti din partile alea)